T. Malatinský: MH SR získa kontrolu nad SPP v najbližších dňoch

16.05.2014 Bratislava

Bratislava 16. mája (TASR) – Rezort hospodárstva by mal získať 100-% kontrolu nad Slovenským plynárenským priemyslom (SPP) v najbližších dňoch.

Uviedol to dnes na tlačovej besede v Bratislave pri hodnotení svojho dvojročného pôsobenia v úrade šéfa Ministerstva hospodárstva (MH) SR Tomáš Malatinský (nominant Smer-SD).

"Ministerstvo realizuje v tejto chvíli reorganizáciu skupiny podnikov SPP, kde v najbližších dňoch predpokladáme prevzatie 100-% kontroly nad obchodníkom SPP – matka," spresnil.

Pri vstupe nového akcionára do SPP sa podľa Malatinského dohodlo významné zlepšenie - posilnenie pozície štátu ako akcionára v skupine SPP v porovnaní s predchádzajúcou situáciou. "Dosiahla sa dohoda na dividendovej politike pri dodržaní primeranej zadlženosti a investícií," poznamenal.

"Riešime a upravujeme takisto akcionárske dohody a vzťahy aj s inými subjektmi - so Západoslovenskou energetikou či s Východoslovenskou energetikou. Je to nutné aj v rámci realizácie tretieho energetického balíčka, podľa ktorého sa musia kontrolovať energetickí obchodníci a reštrukturalizovať spoločnosti tak, aby spĺňali podmienky," dodal.
 

Vyberte región